Tuin en thuis

Iedereen kent veel verschillende merken van de tuinwereld en heeft die ook vast in huis. Ecostyle is bekend bij de messtoffen, maar ook Asef, Park en Pokon zijn grote namen in deze categorie. Daarnaast bieden deze ook nog diverse soorten potgrond aan of aanplantaarde. Bij de één heeft het dan Cocopeat bij de ander heeft het compost. In beide gevallen gaat het er toch om dat de planten die gezet worden goed kunnen wortelen of ‘aanslaan’. De haarwortels moeten kunnen groeien.

Ook op het gebied van gereedschap zijn er veel leveranciers. Gardena, Wolff, Felco, Fiskars en Spear & Jackson zijn bekende merken. Voor elk gereedschap is er voldoende keus. Dus bent u op zoek naar een goede spade om eens een behoorlijk gat te kunnen graven, zorg dan dat u goed advies krijgt. Elk spade heeft zijn eigenschap. Zo ook een schoffel, hark of verticuteerhark. Alles moet makkelijk in gebruik zijn. Zo zijn de gereedschappen van Talen Tools makkelijk in gebruik en hebben zij als voordeel dat de stelen voor het gereedschap in de eigen fabriek wordt gemaakt.

Wanneer u aan water denkt, komt de naam Gardena vaak als eerste bij mensen op. Gardena-koppelingen is eigenlijk meer een begrip dan een ding. Want ook de andere leveranciers, zoals Hozelock en ook Talen tools hebben deze universele koppelingen in hun assortiment. Dus wanneer u met tuinslang aan de slag gaat en u vraagt dan om Gardena koppelingen, kijk dan niet raar op als het een ander merk is.

Voor bestrijdingsmiddelen gaat u ook het beste naar een vakhandel. Het goed adviseren van klanten is belangrijker dan de naam van het product. Want wanneer je weet welke stoffen waar tegen werken, dan is een productnaam niet meer van belang. Bekende merken waar bijna elke producent een alternatief voor heeft zijn Spruzit van Ecostyle voor de bestrijding van luizen in uw planten. Maar ook Escargo is een herkenbare naam voor velen als het gaat om de bestrijding van slakken. Voor alle producten zowel op natuurlijke basis als chemisch heeft Bayer alternatief. En ook bij Luxan zijn voldoende alternatieve te vinden voor uw problemen. Zo heeft Luxan uitstekende producten voor het bestrijden van onkruid. En terwijl Roundup qua naam de meest bekende is , heeft Luxan met dezelfde samenstelling van het product toch zeker een gunstigere prijs. Maar dat niet alleen Luxan heeft ook meer producten die onkruid bestrijden en dan met name voor de hardnekkige soorten zoals zevenblad en heermoes.

Pompen, filters, vissen, watervallen en beeklopen allemaal woorden die tot het overkoepelende woord Vijvers leidt. En dan zijn er veel leveranciers die in dezelfde vijver vissen. Hoe weet je dan kwaliteit van actie te onderscheiden en vooral ook duurzaamheid voorop te stellen. Bekend om zijn Duitse degelijkheid staat Oase boven aan in de lijst met kwaliteitsleveranciers. Een product wat naast degelijk ook zeer energiezuinig is. Andere bekende merken binnen de vijverwereld wanneer het gaat om pompen of UVfilters zijn Messner, Velda en Superfish, Voor vijverfolie bent u met Ecolan het beste uit. Uiteraard zijn er alternatieve, maar op deze kwaliteit valt niets af te dingen. De garantie van 30 jaar en het gebruiksgemak van het product weegt niet op tegen de andere soorten folies.