Luxan Mosdood tegen mos in het gazon

Mosdood tegen mos in gazons. Niet geschikt voor bestrating of paden.

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 8,45
 

Luxan mosdood tegen mos in gazon

 

Algemeen

Mosdood kan als strooipoeder en in water worden opgelost. Het wordt gebruikt om mos in het gazon te bestrijden. Om de mossen goed te kunnen bestrijden is het belangrijk om eerst het gras de maaken en het afgemaaide gras te verwijderen. Daarna enkele dagen het gras goed laten herstellen voordat mosdood wordt toegepast. Tijdens langdurige droogte is het raadzaam om te wachten op meer vochtige omstandigheden. Na de behandeling niet op het gras lopen. Na enkele dagen zal het mos verkleuren en kan het gras worden geverticuteerd. De dode mossen verwijderen en vervolgens het gazon bijzaaien met DCM Riparo+ en DCM Vivimus Gazon. Zo herstelt u de natuurlijke bodemstructuur. Daarnaast is mos een signaal van gebrek aan kalk. Zorg dus voor een hogere PH met behulp van DCM groenkalk.

Gebruiksaanwijzing

Luxan Mosdood moet op een vochtige mosbegroeiing worden uitgestrooid. Is het droog weer dan is sproeien vooraf ook een optie. Het is van belang het peoder regelmatig te verspreiden en de juiste dosering aan te houden. Bij droog weer ontstaan zwarte plekken in het gazon, om dit te voorkomen is regelmatig beregenen nodig. Een tweede behandeling kan nodig zijn.

Dosering: 

  • 500 gram per 20 vierkante meter gazon.

Belangrijk

Irriterend voor de ogen. Schadelijk bij opname door de mond.

Luxan Mosdood is niet bestemd voor toepassing op terras, tuinpaaden (steen/grind) en dergelijke, omdat het op die plaatsen een zeer moeilijk te verwijderen bruine verkleuring kan veroorzaken. Bij direct contact met handen en kleding kan ook bruinverkleuring optreden. Mosdood niet gebruiken bij felle zonneschijn.

Toelatingsnummer: 11630 N

Wekzame stoffen: ferrosulfaat

Gehalten: resp. 95%

Aard van product: strooipoeder

Inhoud: 1 kilogram