Advies

Een goed advies scheelt een berg met werk. Weten welke grondsoort u in uw tuin heeft of waar het beste een vijver gelegd kan worden, is handig om te weten. Door goed advies in te winnen bij een specialist kunt u plezier beleven aan uw tuin of vijver. Veel voorkomende problemen in de tuin zijn het planten van bomen, struiken of planten op plekken waar ze zich niet helemaal lekker voelen. Door van te voren de grond te testen is heel makelijk te bepalen wat goed groeit op een bepaalde plek. Of aan de hand van de resultaten is te achterhalen welke meststoffen of grondverbeteraars toegevoegd kunnen worden om zuurminnende of kalkminnende planten goed te laten groeien in de tuin. Zo ook het gras. Iedereen wil graag een mooi groen gazon. Het liefst als bij de graszoden kweker, want die gebruikt tenslotte ook meststoffen en andere voeding voor de grond en het gras. Ook de speciale planten, zoals klimplanten of rozen hebben zo hun voorkeur voor bepaalde grond en mest. Zo houden rozen van kalk en willen klimplanten speciale voeding om sterke bladeren te hebben.

Niet alleen grond en bemesting zijn belangrijk voor planten. Ook onderhoud is voor een plant van levensbelang om het goed te doen. Snoeien doet groeien, maar alleen als het op de juiste tijd gebeurd. De vraag: snoeien wanneer? Is natuurlijk één zeer logische. En een goede tuinadviseur kan daar uiteraard het juiste advies in geven. Hij weet wanneer je rozen moet snoeien en wanneer een hortensia het beste gesnoeid kan worden. Uiteraard is hij ook de aangewezen persoon om voor uw haag te zeggen wanneer die onder handen genomen moet worden.

Net als in de tuin is de vijver ook een systeem dat zo af en toe een handje hulp nodig heeft. Vooral in het voorjaar wil draadalg voor problemen zorgen. De groene vijver is dan een doorn in het oog van de liefhebber en de vissen zijn dan moeilijk te zien. Door het bestrijden van draadalg - zoals onkruid in de tuin - zorg je dat de waterplanten wel weer kunnen groeien en het evenwicht herstelt wordt. Vissen komen dan weer mooi naar boven en het is weer een mooi zicht in de tuin. Een andere reden om je vijver op gang te moeten helpen is vaak de visbezetting in de vijver. Veel vis in een vijver zorgt voor een hoge concentratie afvalstoffen en als die niet verwerkt worden door een filter dan heeft dit vergiftiging tot gevolg. Zorg dus dat je vijver ondersteunt wordt door een filter met bijbehorende pomp. Aangevuld door een luchtpomp en UV-filter maakt het geheel compleet.

Om er voor te zorgen dat u de juiste producten gebruikt in uw tuin of vijver is persoonlijk advies uiteraard het beste. Een afspraak maken met een hovenier of vijverspecialist is dan aan te raden. Is dat te veel van het goede en uw twijfelt nog, bel dan gerust met de service-lijn en wellicht kunnen wij u op afstand adviseren.